Vinterferien lokker med sjov og udfordringer

Ferien byder på masser af muligheder for at blive klogere på en sjov måde

Vinterferie Arbejdermuseet

Vinterferien står for døren, og selv om vejrudsigten herhjemme mere indbyder til indendørs aktiviteter end til kælketure og skiløb, behøver det ikke blive kedeligt: Ikke mindst museerne åbner for mange muligheder for at blive klogere, mens man hygger sig og har det sjovt.

Kan du sidde i skrædderstilling? Tråde en nål? Kan du sy knappen i? spørger Arbejdermuseet og inviterer alle friske drenge og piger til ’Skrædder for en dag’. I dagene 10.-16. februar kl. 10-15 de gå i lære som mini-skræddere og gennem leg få fingre i skrædderens helt basale færdigheder, som de kan tage med sig og bruge resten af livet.

Energimuseet holder i anledning af vinterferien åbent kl. 10-16 alle dage fra lørdag den 8. februar til søndag den 16. februar. Her kan man blandt meget andet eksperimentere og lave forsøg med magnetisme i Ørstedsalen og se en demonstration af H.C. Ørsteds nørdede og spændende opdagelser. Man kan tage VR-brillerne på og rejse ud i universet og tag på skattejagt på museets område og blive klogere på energi og klima. Og meget mere …

Både Arbejdermuseet og Energimuseet har gratis adgang for medlemmer af Dansk El-Forbund og for partner og børn. Men gratis adgang er der også til andre arrangementer.

Et af dem foregår på Vestforbrænding i Glostrup og handler også om elektricitet. Men selv om der er gratis adgang til at se Danmarks største skraldespand, skal man måske alligevel skynde sig at booke en billet, idet der er begrænset deltagertal på de workshops og rundvisninger, der arrangeres i ferien: Tirsdag, onsdag og torsdag i uge 7 og uge 8 er der to forskellige workshops for familier med børn i aldersgrupperne 6-10 år og fra 11 år og op (et af arrangementerne er allerede udsolgt).

Vestforbrænding fylder 50 år og fortæller selv, at børnefamilier i den anledning kan få et unikt indblik i arbejdet hos Danmarks største affaldsselskab. Iført sikkerhedshjelm og den karakteristiske, gule vest kommer alle med på rundvisning og oplever affaldets vej fra skraldebilen til afbrænding, når restaffaldet bliver til elektricitet og varme i de 1000 grader varme ovne. Dertil kommer, at der arrangeres øvelser og eksperimenter.

Vestforbrænding silo

Efterårsferie Energimuseet 2020