Videoer sætter spot på uddannelse

Elektrikerne har gode muligheder for efter- og videreuddannelse. Det fremgår af en række små videoer, der sætter fokus på tekniske uddannelser på akademiniveau

– Det er utroligt vigtigt, at elektrikerne efter- og videreuddanner sig. Både på det personlige plan og for at skubbe udviklingen fremad i virksomheden. Og med forbedrede kompetencer følger der jo som regel også en højere løn.

Kim Kolding er fælles tillidsrepræsentant hos Caverion på Fyn. Han holder øje med udviklingen og hjælper kollegaerne med at efter- og videreuddanne sig, så de får mere i løn og bedre muligheder på arbejdsmarkedet.

Sådan siger fællestillidsrepræsentant i Caverion på Fyn Kim Kolding i én blandt fem små videofilm, som Dansk El-Forbund (DEF) har produceret i samarbejde med elever på Medieskolen Lyngby. Videoerne er også omtalt i den nye udgave af fagbladet Elektrikeren, som fortæller om de forbedrede uddannelsesmuligheder i den nye overenskomstaftale. Omkring 25 mio. kroner er afsat til uddannelsesområdet. Heraf går de 11 mio.kr. til tekniske uddannelser på akademiniveau.

Den gennemgående pointe i de små videoer om efter- og videreuddannelse for elektrikere er, at uddannelse gennem hele arbejdslivet er en gevinst for både den enkelte elektriker og den enkelte virksomhed. Samtidig skal videoerne overbevise elektrikerne om, at man ikke skal være nervøs for at kaste sig ud i efter- og videreuddannelse.

 

Erling Jensen er formand for DEF’s afdeling på Fyn. Afdelingen rådgiver og vejleder medlemmerne om uddannelsesmuligheder og vedligeholder uddannelser gennem bestyrelser og uddannelsesudvalg. 

Bliv klogere

- Interessen er helt klart til stede blandt medlemmerne, men kendskabet til vores akademiuddannelser er måske ikke så stort endnu. Men det arbejder vi på, fortæller formand i DEF’s afdeling på Fyn Erling Jensen, som også medvirker i en af de små film.

 

Ryan Dag Johansen er elektriker og i gang med uddannelsen i energiteknologi. Han tager sin uddannelse på deltid, mens han arbejder. Han mener ikke, at elektrikerne skal være nervøse for at kaste sig ud i videreuddannelse. 

I en anden video møder man elektriker Ryan Dag Johansen, der læser energiteknologi på deltid. Han understreger DEF’s budskab:

– Du kan jo altid starte med at tage et par moduler til at begynde med. Og hvis det ikke er noget for dig, så er det værste, der kan ske, jo bare, at du er blevet lidt klogere. Der er ingen der siger, at man SKAL tage hele uddannelsen, siger elektrikeren i en af videoerne, hvor han fortæller om sin uddannelse, som han gennemfører på Københavns Erhvervsakademi (KEA), mens han passer sit arbejde hos Kemp & Lauritzen.

 

Lars Nielsen er distriktschef hos Caverion på Fyn. Gennem efter- og videreuddannelse sikrer han, at virksomheden har kompetente medarbejdere, der styrker virksomhedens konkurrenceevne. 

Eftertragtede elektrikere

Også distriktschef hos Caverion på Fyn Lars Nielsen medvirker i en video.

- Vi ser stærkt stigende krav til elektrikernes kompetencer, siger Lars Nielsen.

 

Hans James McDonald er uddannelseschef på Erhvervsakademiet Lillebælt. Det er en praksisbasseret uddannelsesinstitution for blandt andre elektrikere, som vil videreuddanne sig.

I den sidste video giver uddannelseschef på Erhvervsakademiet Lillebælt Hans James McDonald en rundtur og et lille indblik i studielivet og de fysiske rammer på et erhvervsakademi. Han forklarer, at elektrikerne er blandt de mest eftertragtede studerende på akademiets tekniske uddannelser.

– Vi kunne faktisk optage dobbelt så mange elektrikere, for vi kan afsætte dem alle. Uanset om de læser til installatør, automationsteknolog eller energiteknolog, så står de simpelt hen forrest i køen blandt dem, som virksomhederne vil have, lyder det fra uddannelseschefen i videoen.

Du kan se alle videoerne på def.dk under fanen ’Efter- og videreuddannelse’ eller på DEF’s facebookside