Overenskomstforhandlingerne skudt i gang på el-området

Dansk El-Forbund og TEKNIQ Arbejdsgiverne har indledt forhandlingerne om den nye elektrikeroverenskomst

Tonen var positiv, da arbejdsgivere og fagforbund d. 16. januar begyndte forhandlingerne om den nye elektrikeroverenskomst.

Det lille forhandlingsudvalg OK20

– De senere år har vi formået at komme i hus med overenskomster, som begge parter kunne være tilfredse med. Og forventningen er da også, at det samme kan lade sig gøre denne gang, sagde Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal.

Også Dansk El-Forbund ser frem til de kommende forhandlinger.

– Selvom vi naturligvis ikke altid er enige om alt, så plejer vi at have en fornuftig dialog mellem de to organisationer, og det tror jeg også på bliver tilfældet denne gang. For Dansk El-Forbund handler det om at nå et godt og fornuftigt resultat, som medlemmerne skal tage stilling til, sagde Jørgen Juul Rasmussen, forbundsformand hos Dansk El-Forbund.

Elektrikeroverenskomsten omfatter omkring 1.500 virksomheder med i alt cirka 20.000 medarbejdere.

På billedet øverst på siden ses fra venstre: underdirektør Thorkild Bang og formand Henrik Fugmann fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, næstformand Jens-Olav Pedersen, forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen og næstformand Benny Yssing fra Dansk El-Forbund og adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne Niels Jørgen Hansen. På billedet herunder ses den samlede gruppe med forhandlingsdeltagere fra organisationerne. 

Samlet forhandlergruppe OK20 Elektrikeroverenskomst