Livsvigtig viden i lommen: Ny app om el-sikkerhed er endelig klar

I samarbejde med Sikkerhedsstyrelsen har Dansk El-Forbund udviklet en app om el-ulykker. Hent den nu i App Store og Google Play.

Efter lang tids venten er ’Sikker el’-appen endelig ankommet. Appen er udviklet i forbindelse med kampagnen ”El-sikker lærling” og indeholder vigtig information om, hvad du skal gøre, hvis du får stød på jobbet. Derudover indeholder appen en række gode råd, som skal bidrage til at undgå, at ulykken sker i første omgang.

billedet viser en Iphone med logoet for kampagnen "el-sikker lærling".
Med kun få klik kan livsvigtig information om, hvad du skal gøre, hvis ulykken er ude være på vej til din smartphone.
 
hent appen her: google play eller app store

 For mange lærlinge får stød

Vi ved fra tidligere undersøgelser, at lærlingene er mere udsatte end sine mere garvede kollegaer, når det kommer til el-ulykker. Risikoen for at få stød på jobbet er dobbelt så højt for en lærling, som for en svend. Og hvis det ikke skulle være nok, så har to ud af tre lærlinge i dag allerede fået stød, inden de er færdige på det første hovedforløb.  

Mere end et rap over nallerne

Både dansk og udenlandsk forskning peger på, at el-ulykker kan være forbundet med en lang række alvorlige senfølger. Elektrikere, som har fået stød på jobbet, har mere sygefravær, er oftere i kontakt med egen læge og har lavere tilknytning til arbejdsmarkedet. Samtidig er stød forbundet med øget risiko for de såkaldte motor neuron-sygdomme, bl.a. den særligt dødelige sygdom ALS.