Dansk El-Forbund Ungdom i aktion foran Jensens Bøfhus

Sammen med vores venner fra 3F gik unge elektrikerlærlinge på gaden for ordentlig løn og arbejdsvilkår på Jensens Bøfhus.

Billedet viser unge fagligt aktive til aktionsdag mod Jensens Bøfhus i Odense.Forestil dig, at din chef en dag kommer valsende hen til dig og dine kollegaer for at fortælle, at han vil opsige overenskomsten med din fagforening, skære over 3.000 kr. af din månedlige løn og for øvrigt også fyre dig, såfremt du er medlem af en bestemt fagforening.   

Det lyder helt surrealistisk, men ikke desto mindre var det virkeligheden for tjenerpersonalet i foråret, som nu enten har mistet en betydelig del af deres løn eller deres job. Alt sammen midt i den værste sundhedskrise i mands minde.

Når Jensens Bøfhus opsiger deres overenskomst, er det ikke blot lønnen, som smuldrer. Overenskomsten beskytter de ansatte på mange andre områder og giver en række kollektive rettigheder – eksempelvis beskyttelse mod usaglige opsigelser.

Vi skal ikke finde os i, at arbejdsgivere forlader det aftalebaserede ordentlige arbejdsmarked med det formål at udhule medarbejdernes løn for selv at kunne skumme fløden. Slipper Jensens Bøfhus afsted med det, er det bare et spørgsmål om tid, før den næste arbejdsgiver i rækken vil prøve det samme.