Dansk El-Forbund Ungdom har fået ny formand

I næsten 50 år har unge medlemmer i Dansk El-Forbund været samlet for at afholde årsmøde. Det gjorde de igen i år, da ungdommen i slutningen af oktober valgte ny formand

I år lød Årsmødets parole - Ingen Sejr uden Kamp. Og disse fire ord fik særligt en årsmødedeltager at føle. Mathias U. Vinholt fra København vandt nemlig formandsposten for Dansk El-Forbund Ungdom efter et tæt kampvalg mod midtjyden, Mikkel Eriksen. Kun otte stemmer adskilte de to kandidater. Mens 20 delegerede valgte at sætte midtjydens navn på stemmesedlen, fik den nye formand 28 stemmer. Mathias Vinholt overtager formandsstafetten fra Morten Ahrendt, der efter tre år på posten, har valgt ikke at genopstille.

Foto: Claus Boesen. Her ses den nyvalgte ungdomsformand, Mathias U. Vinholt 

Ingen korridorsnak undervejs

Mens politiske kampvalg ofte ender med snakken i korgen, nye alliancer og skjulte dagsordener, var både tonen og formen mellem de to kandidater sober og reel. 

Jeg har været med til mange af den her slags valg i flere forskellige organisationer. Men denne her gang var der ingen beskidte kneb eller dårlige hensigter undervejs. Det har været fair spil og åben debat hele vejen”, lød det fra den nye formand i takketalen. 

Flere unge aktive i det faglige fællesskab

I sin første tale som formand gjorde Mathias Vinholdt det også klart, hvad han særligt vil kæmpe for i sin formandsperiode: ”Hvis vi skal kvalitetssikre vores uddannelse og få inviteret de mange nye lærlingemedlemmer ind i vores faglige fællesskab, så kræver det, at vi blive endnu bedre til at dygtiggøre og mægtiggøre de aktive, tillidsposter eller ej, som vi er i forvejen“.

Mathias Vinholt er godt kendt i det faglige og politiske system. Han sidder i bestyrelsen som elevrepræsentant på TEC Frederiksberg, er med i det Lokale Uddannelsesudvalg, aktiv i Københavnsafdeling og forinden valget også var repræsentant i Ungdommens Landsudvalg. Derudover er Mathias mangeårigt medlem af DSU’s forretningsudvalg, og har repræsenteret Dansk El-Forbund Ungdom til finalen i DM i debat. Det endte med en topplacering som en af de fire finaledeltagere. Til dagligt er Mathias 3.-årslærling hos G4S i Albertslund.

Til årsmødet valgte ungdommen også nye næstformand. De to poster gik til henholdsvis Frederik Halkjær fra Lillebælt og Emil Jensen fra Vestsjælland.

Årsmødet beslutter også, hvad ungdommen i Dansk El-Forbund skal kæmpe for det kommende år. Du finder mærkesagerne i Ungdommens Handlingsplan 2020