Himmelfart med elektriske pilfingre og rimsmede

Mange holder miniferie fra på torsdag. Elektrikernes medlemsfordele sørger for gratis underholdning

ørstedloftet

Kr. Himmelfartsdag nærmer sig hastigt, og mange bruger anledningen til en miniferie ved også at tage fredagen fri. Så er der god tid til for eksempel en tur på Energimuseet, hvor medlemmer af Dansk El-Forbund (DEF) har gratis adgang med familien.

Museet i de smukke omgivelser byder på alle de velkendte muligheder for at stifte nærmere bekendtskab med energiens og elektricitetens Danmark på en underholdende måde. Men der er også nyheder: Det fremgår på museets hjemmeside, at science-centret på øverste etage i Tangebygningen netop er blevet renoveret og i den forbindelse er omdøbt til Ørstedloftet.

Museet kalder det et historisk science-center, hvor små og store pilfingre kan boltre sig. Her kan man også træde i fodsporene efter videnskabsmændene i 1600- til 1900-tallet, hvor alle grundlæggende opdagelser inden for elektriciteten blev gjort.

Arbejdermuseet – der også har gratis adgang for DEF-medlemmer med familie – har ikke noget særskilt himmelfartsprogram, men en udstilling – mest for børn – om rim-mesteren og arbejderdrengen Halfdan Rasmussen er netop åbnet den 5. maj. Her kan børnene lege med ord og gå på opdagelse i forskellige legeinstallationer, der er bygget over figurer og elementer fra Halfdans ABC.

Hvis man venter til på søndag, så sætter museet særligt fokus på mor – i anledning af mors dag. Men det centralt beliggende københavnske museum har også meget andet at byde på. Det var der i 2017 et stort publikum, der fandt ud af: Året satte rekord i antallet af besøgende.

halfdan