Håndværket hædres med udstilling

Arbejdermuseet åbner om kort tid en særudstilling som led i projekt om håndens arbejde

Hvorvidt der er et særligt afsnit med fokus på elektrikere, melder historien ikke noget om. Ikke endnu i hvert fald. Men ifølge en foromtale fra Arbejdermuseet er ’Håndens arbejde’ et omfattende projekt, hvor en særudstilling markerer den første milepæl.

A-museet håndens arbejde

Særudstillingen, der blandt andet benytter sig af scenografi, film og lydkulisser, åbner den 28. september. Her handler det ifølge omtalen om godt håndværk og faglig stolthed. Desuden handler det om værdien i at skabe noget med hænderne – både for den enkelte og for hele samfundet.

Ud over håndværk, faglig stolthed og arbejdsdagen handler projektet også om alt det, der ligger udenom. Og ikke mindst om det negative, der også somme tider følger med: Nedslidning, fordomme og mangel på anerkendelse.

Arbejdermuseet omtaler ’Håndens arbejde’ som dets ’store projekt’, og ud over udstillingen indeholder det 2-årige forløb også et omfattende arrangementsprogram og undervisningsprogram for udskolingselever i folkeskolen. I hele perioden frem til 7. juni 2020 vil der også være skiftende popup-værksteder, hvor man som gæst kan træne sine praktiske og håndværksmæssige skills.

Medlemmer af Dansk El-Forbund har sammen med familien gratis adgang til udstillinger på Arbejdermuseet, der har hjemme i København.

Ud over særudstilling og særlige projekter som ’Håndens arbejde’ byder museet også på forskellige faste udstillinger og skiftende mindre arrangementer. På søndag kan man således komme med på omvisning i 50’erne, og på næste søndag er der omvisning i industriarbejdet.