Flotte afkast til DEF-medlemmerne

Som medlem i Dansk El-Forbund har du typisk din pension i PensionDanmark eller Industriens Pension, og her kan du glæde dig over høje afkast i 2019 og - endnu vigtigere - også høje afkast på langt sigt

De fleste elektrikere har via overenskomsten deres pensionsordning i PensionDanmark eller Industriens Pension. Medlemmer med 20 år til pension fik sidste år over 15 procent i afkast, mens de ældre medlemmer med fem år til pension har fået mellem 11 og 12 procent i afkast.

 

Set over en femårig periode har begge selskaber også leveret solide afkast. For medlemmer med 20 år til pension har de årlige afkast fx ligget på 7-8 procent i perioden.

- 2019 blev et rigtig godt investeringsår, og medtager man medlemmernes egne pensionsindbetalinger betyder det, at pensionskontoen for et typisk medlem voksede med godt 20 pct. Det vil kunne mærkes i de månedlige udbetalinger, når medlemmerne går på pension. Det er dog vores klare forventning, at vi skal vænne os til mere moderate afkast i de kommende år, siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

I både PensionDanmark og Industriens Pension fremhæver man vigtigheden af et konstant fokus på sammensætningen af investeringerne med henblik på at skabe gode afkast til medlemmerne til den lavest mulige risiko.

- Vi optimerer hele tiden vores investeringer, så vi kan sikre de bedst mulige afkast og samtidig holde risikoen på et acceptabelt niveau. 2019 blev et rigtig godt år for medlemmerne, men det vigtigste er dog vores rigtig gode langsigtede resultater. Det er det, der for alvor batter for medlemmerne, siger adm. direktør i Industriens Pension, Laila Mortensen.