Flere elektrikere får hjælp, når det gør ondt

Siden 2015 er der sket en markant stigning i antallet af elektrikere, der benytter sig af mulighederne i sundhedsordningen hos PensionDanmark

Det koster ikke noget, og du skal ikke forbi lægen først. Alligevel er nogle elektrikere lidt tilbageholdende med at udnytte deres sundhedsordning i PensionDanmark, når det for eksempel gør ondt i ryggen.

Men nu peger pilen i den rigtige retning: Siden 2015 er der sket en stigning på hele 48 procent i antallet af elektrikere, der bruger mulighederne i deres sundhedsordning hos PensionDanmark. Elektrikerne er altså blevet bedre til at få hjælp, når det gør ondt i muskler eller led.

- Hjælp i god tid og forebyggende behandlinger og øvelser er afgørende for at undgå, at små skader bliver til alvorlige skader. Forebyggelse og tidlig indsats er afgørende, hvis man skal holde til et langt liv på arbejdsmarkedet. Derfor er det rigtig positivt, at flere elektrikere nu gør brug af deres muligheder i PensionDanmarks sundhedsordning, siger forbundsformand i Dansk El-Forbund Jørgen Juul Rasmussen, der sidder i bestyrelsen hos pensionsselskabet.

Mændene halter efter kvinderne
Generelt er de kvindelige medlemmer i PensionDanmark bedre til at udnytte sundhedsordningen til at få gratis behandlinger. 12,9 procent af kvinderne modtog i 2019 behandling, mens det hos mændene var 10,4 procent.

Fakta om PensionDanmarks sundhedsordning

  • Behandlinger hos fysioterapeut, kiropraktor og massør
  • Sundhedsteam med rådgivning og hurtig diagnose
  • Online sundhedstest med mulighed for telefonisk opfølgning
  • Psykologhjælp døgnet rundt
  • Misbrugsvejledning
  • Vejledning i rettigheder og regler i det offentlige sundhedsvæsen

 

Du kan læse mere og booke tid til behandlinger på pension.dk/sundhed, eller du kan ringe på 7010 0806 alle hverdage kl. 8-21. Du kan også bestille tid til behandlinger og finde det sundhedscenter, der er nærmest dig, via PensionDanmarks app.