El-virksomhed vandt Arbejdsmiljøprisen

NH Jespersen blev belønnet for indsats, der skåner medarbejdere for tunge løft

AM-pris vinder

Prisen overrækkes til direktør Ole Jespersen, arbejdsmiljørepræsentant Jesper Warnecke og elektriker Jens Oxholm

El-installationsfirmaet NH Jespersen i Sønderborg har i dag vundet Arbejdsmiljøprisen 2022 i kategorien Muskel- og skeletbesvær. Som begrundelse nævner Arbejdsmiljørådet, der uddeler prisen, nye hjælpemidler til at aflaste medarbejdere og et tæt samarbejde om arbejdsmiljø på tværs af organisationen.

Fagbladet Elektrikeren bragte i det seneste nummer et omfattende arbejdspladsportræt af NH Jespersen. Her kunne man blandt andre møde elektriker Jens Oxholm, hvis dagligdag er blevet lettet betydeligt, efter at virksomheden investerede i en kassevogn med kørestolslift, som bruges til at løfte de tunge hvidevarer op i bilen: Tunge, belastende løft er afløst af tryk med tommelfingeren.

Godt samarbejde

Arbejdsmiljørådets formand, Cristina Lage, fremhæver i en pressemeddelelse virksomhedens samarbejde om at skabe et godt arbejdsmiljø:

– Stort tillykke til NH Jespersen, der med enkle og effektive tiltag skaber et bedre ergonomisk arbejdsmiljø, hvor der er færre belastninger i arbejdsdagen. Virksomheden har inddraget arbejdsmiljøorganisationen, og i fællesskab har de set på medarbejdernes behov og fundet en løsning, der sænker antallet af løft og giver bedre arbejdsstillinger. Det er virkelig godt, at NH Jespersen gør sig umage for at skabe et godt arbejdsmiljø gennem samarbejde.

Arbejdsmiljørepræsentant Jesper Warnecke er enig i, at ledelsens opbakning og medarbejdernes inddragelse har været altafgørende i firmaets arbejdsmiljøindsats:

– At ændre i arbejdsgange handler også om økonomi, men ledelsen er meget lydhør over for de ændringer, som medarbejderne og vi i arbejdsmiljøorganisationen foreslår. Det handler om samarbejde hele vejen rundt. Når medarbejderne kommer med ændringsforslag, går vi sammen i gang med at finde løsninger på tværs af organisationen. Ved at inddrage kollegerne sikrer vi også, at arbejdsmiljøet indrettes efter vores behov.

Kemp & Lauritzen nomineret

Også installationsvirksomheden Kemp & Lauritzen var nomineret til Arbejdsmiljøprisen – her i kategorien ’Arbejdsulykker’ – men måtte nøjes med den ærefulde finaleplads.

Baggrunden for nomineringen er en indsats, hvor sikkerhedskulturen fra offshore-industrien er blevet ’oversat’ og brugt på land. Det har styrket arbejdsmiljøorganisationen med det resultat, at antallet af ulykker er nedbragt markant.

Arbejdsmiljøprisen er blevet uddelt siden 2006, og det er ikke hverdagskost, at den går til en virksomhed fra el-området. Men i 2015 vandt Schneider Electric Danmark prisen i kategorien ’’Arbejdsmiljø som strategisk element’.

I 2022 uddeles prisen i kategorierne Arbejdsulykker, Muskel- og skeletbesvær (ergonomi), Psykisk arbejdsmiljø, Kemi og vådt arbejde. De 12 nominerede arbejdspladser og de fire vindere udvælges af en dommerkomité bestående af repræsentanter fra FH, DA, KL, Lederne og Akademikerne og formanden for Arbejdsmiljørådet Cristina Lage. Læs mere på arbejdsmiljøprisen.dk.

Screen video AMR

Se en videopræsentation af NH Jespersen her.

am-pris KL-video

Se en videopræsentation af Kemp & Lauritzen her.

E3-22 fs