Dit pensionsselskab er en af Danmarks største bygherrer

Der er gang i byggebranchen for tiden, og dit pensionsselskab er en af de store investorer. På den måde skabes der både arbejdspladser i branchen, og du sikres typisk et godt og stabilt afkast af din opsparing til alderdommen

Din pensionsopsparing i PensionDanmark investeres ikke kun i aktier og obligationer. Pengene placeres bredt, så risikoen spredes i jagten på et stabilt og godt afkast. Bl.a. investerer PensionDanmark i boliger og erhvervsejendomme, som giver et mere stabilt afkast end for eksempel aktier.

De samlede ejendomsinvesteringer er på over 27 mia. kr., og lige nu opfører PensionDanmark bl.a. flere kontorprojekter og boliger i København, Køge og Aarhus. Ud over at give dig et stabilt afkast til pensionsalderen, bidrager de mange byggeprojekter også til beskæftigelsen i branchen.

- Vi er meget aktive i udviklingen af alle vores ejendomme. For eksempel kigger vi i boligprojekterne både på beliggenhed, boligtyper, boligstørrelser samt optimering af boligplaner og de omkringliggende arealer. På den måde sikrer vi, at boligerne og fællesarealerne fungerer optimalt i hverdagen, og at de giver vores medlemmer et fornuftigt afkast, fortæller Marius Møller, der er direktør i PensionDanmark Ejendomme.

Bæredygtigt byggeri er også godt for håndværkerne

Bæredygtighed er et centralt element i PensionDanmarks ejendomsaktiviteter, der tager udgangspunkt i FN’s verdensmål, DGNB-certificering samt PensionDanmarks egne krav til bæredygtighed. Her gælder for eksempel høje krav til miljøpåvirkning, energiforbrug og materialevalg.
For eksempel bruges der ikke PVC på PensionDanmarks byggepladser, bl.a. fordi affaldet er dårligt for miljøet, og fordi det i tilfælde af brand kan udvikle giftige gasser.  Det betyder, at produkter som faldstammer, kloakrør, bæringer og afslutninger på rørisoleringer skal være PVC-fri.
- I det hele taget kræver vi som bygherre, at de materialer, som benyttes i projekterne, kun indeholder et absolut minimum af kemi. Det skyldes også, at mange af vores håndværkere ofte er i kontakt med fugemasser, lim, klæb, skæreolier, smøremidler og så videre, og vi ønsker, at det foregår så sikkert som muligt, uden at håndværkerne udsættes for risici, siger Marius Møller.

Styr på forholdene på byggepladsen

PensionDanmark afholder som bygherre tidligt i udførslen dialogmøder på byggepladserne med alle fagforbund og entreprenører for at understøtte et godt og tillidsfuldt forhold mellem entreprenører og fagforbund. Møderne er værdsat af fagforbundene og en stor succes i forhold til udveksling af erfaringer.

PensionDanmark stiller desuden krav om ordnede forhold på deres pladser, og om at alle håndværkere skal kunne identificeres med navneskilt påført arbejdsgiverens CVR-nummer. Alle firmaer beskæftiget på pladserne kontrolleres, og ingen får kontrakt eller adgang, uden at de har overenskomstforhold m.m. i orden. PensionDanmark ønsker også at bidrage til uddannelse inden for håndværksfagene ved at stille krav om lærlinge