DEF er blevet lidt større

Positive tal for februar i medlemsstatistikken

Antallet af medlemmer i Dansk El-Forbund (DEF) blev lidt større i løbet af februar. Den seneste statistik viser en tilgang på 142 medlemmer.

Medlemsstatistik 02-20

Tallet dækker over en tilgang på 148 nye lærlingemedlemmer og en afgang på seks svende. Disse tal kan efterfølgende blive justeret, men at måneden resultater i – endnu – en ’plusmåned’, er nok utvivlsomt.

Nettotilgangen i februar var lidt større end i samme måned sidste år. Her kom der 167 nye lærlinge ind, mens frafaldet var på 61 svende – altså et samlet plus på 106 (disse tal fremgår ikke af ovenstående diagram, men kan ses her).

Lærlinge registreres som nye medlemmer, når de melder sig ind, men når de senere skifter status og bliver svende, tælles de ikke med igen som en tilgang på ’svendekontoen’: Ingen tælles med to gange.

Der er således ikke noget påfaldende i afgangen af svende, når den ’naturlige’ tilgang ikke registreres som et plus. Også svende, der ikke kommer fra gruppen af hidtidige lærlinge, melder sig ind, men dette tal er ikke stort nok til at opveje den afgang, der altid vil findes.

DEF har gennem de seneste 12 måneder øget medlemstallet med 723: Tilgangen af lærlinge var 1.262, mens afgangen af svende var 539.