DEF: En overenskomstaftale med perspektiver

CO-industri og Dansk Industri har søndag indgået en treårig aftale om nye overenskomster på industriens område. I Dansk El-Forbund er forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen tilfreds med aftalen og ser nu frem mod forhandlingerne om de øvrige overenskomster

- Det er en aftale med gode resultater til gavn for medlemmerne. Tre procents stigning på fritvalgskontoen, pension til lærlinge fra de er fyldt 18 år, bedre løn til lærlinge og et løft til langtidssyge med løn fra før 9 uger til nu 14 uger. Forældreorloven bliver fremover otte uger til faren, fem uger til moren og 3 uger til deling. Dertil et fremskridt på syv en halv krone på mindstelønnen over de tre år. I det hele taget indeholder aftalen mange interessante perspektiver og nye ting at bygge videre på.

Sådan lyder vurderingen fra forbundsformand i Dansk El-Forbund (DEF) Jørgen Juul Rasmussen til den treårige aftale om nye overenskomster på industriens område, som søndag blev præsenteret på et pressemøde i Industriens Hus af forhandlingsparterne Dansk Industri og CO-industri efter et døgns uafbrudte forhandlinger.

Forliget om nye overenskomster på industriens område blev præsenteret på et pressemøde i Industrien Hus af topforhandlerne Lars Sandahl Sørensen og Kim Gravgaard fra Dansk Industri og Claus Jensen og Mads Andersen fra CO-industri. Foto: Kristian Brasen. 

Aftalen, som omfatter cirka 6.000 elektrikere ansat i industrien, er ifølge Jørgen Juul Rasmussen ikke er et ’trylleslag’ mod social dumping fra dag ét.

- Der er aftalt protokollater om udenlandsk arbejdskraft. De løser ikke alle udfordringerne fra dag ét, men vi kan bestemt bruge dem som udgangspunkt for de kommende forhandlinger om Elektrikeroverenskomsten, som vi inden længe tager fat på sammen med TEKNIQ Arbejdsgiverne. Der håber jeg, at vi får det miks, som passer til elektrikerne i installationsbranchen, siger Jørgen Juul Rasmussen, der deltog i CO-industris forhandlingsudvalg, som godkendte aftalen søndag formiddag.

Industriens overenskomster dækker omkring 230.000 medarbejdere på cirka 6.000 virksomheder, og omfatter cirka 6.000 elektrikere ansat i industrien.

Resultatet af overenskomstforhandlingerne vil blive sendt til afstemning blandt medlemmerne, når der også er forhandlet om Elektrikeroverenskomsten og en række øvrige overenskomster.  

Du kan se mere om resultaterne i aftalen på industriens område på hjemmesiden okfakta.dk, ligesom du kan følge med i forhandlingerne om de øvrige overenskomster – ikke mindst Elektrikeroverenskomsten – på DEF’s særlige temaside om OK20 okdef.dk.